V korak z mladimi.

Srečanje mladih salezijancev v formaciji

Na sam prvi šolski dan, v petek, 1. septembra 2023, smo se v Šentrupertu na Dolenjskem, na domačiji salezijanskega diakona Gregorja, v polni zasedbi zbrali vsi mladi sobratje slovenske inšpektorije sv. Cirila in Metoda. Popoldan in večer smo izkoristili za druženje, skupno večerjo in izmenjavo izkušenj letošnjega poletja na različnih programih in z novimi pokorščinami za novo pastoralno leto. Kar štirje  mladi salezijanci (Jožef, Daniel, Vinko in Oscar) so namreč začeli vzgojno prakso v salezijanskih skupnostih Kodeljevo, Želimlje, Rakovnik in Celje. Cyprian začenja študij teologije v Ljubljani, kjer bo zaradi začasnega zaprtja formacijske hiše v Barceloni eno leto preživel tudi mladi salezijanec brat Tomaž. Domen ostaja v Celju, Danijel pa se vrača na študij filozofije v Italijo.

Medse smo (tudi uradno) sprejeli in pozdravili novega odgovornega za mlade sobrate Lojzeta Dobravca, ki bo v Hiši dobrega pastirja razbremenil in dopolnil delo Klemna Balažiča, delegata za poklicno pastoralo ter odgovornega za prednovicat in mlade v razločevanju.

Našo bratsko povezanost in skupno hojo po don Boskovih stopinjah smo nato v soboto zjutraj, skupaj z verniki domače salezijanske župnije, izročili Bogu in Mariji Pomočnici pri sveti maši in molitvi za nove duhovne poklice.

Domen Kos

Morda vas zanima tudi