V korak z mladimi.

Don Boskova navzočnost je ganila mnoga srca

Po nedeljskem slovesnem sprejemu v župnijski cerkvi sv. Martina na Bledu in prenosu don Boskovih relikvij k sestram hčeram Marije Pomočnice, se je pričelo molitveno bedenje, ki nas je povedlo v nov dan, v praznik sv. Dominika Savia.

Molitveno bedenje so začeli številni mladi iz vse dekanije, temu so sledili člani različnih zakonskih skupin, bralci Božje besede, župnijski pastoralni sveti in katehisti, biblične skupine, pevski zbori, duhovna gibanja, molitvene skupine, ročna dela, skupine za žene in Karitas.
Praznik sv. Dominika Savia smo začeli s slovesnimi hvalnicami njemu v čast. Prav poseben trenutek pa je bil, ko smo sestre HMP ob don Bosku obnovile redovne zaobljube in tako obnovile zvestobo njegovemu duhu in poslanstvu za mlade. Sledila je molitvena ura, ki so se ji poleg laikov, pridružili številni duhovniki in redovnice.
Sveto mašo je ob somaševanju dekanijskih in drugih duhovnikov vodil dekan radovljiške dekanije g. Franc Maček; k veselju, resnici in svetosti pa nas je v pridigi spodbudil inšpektor salezijancev g. Janez Potočnik.
Pred zaključno molitvijo, pozdravom in slovesom, smo se še zadržali v tihem češčenju. Mnogi smo se še enkrat približali don Bosku, se mu priporočili, zahvalili, ga vztrajno prosili za milosti ali pa bili preprosto ob njem, da bi se nas on sam dotaknil in nas nagovoril s svojim zgledom.
Pri zaključni molitvi so sodelovali tudi otroci iz Svetopisemskih uric, mladi, inšpektor salezijancev g. Janez Potočnik pa nam je ob koncu podelil don Boskov blagoslov. Ganjeni smo pospremili don Boska na njegovo nadaljnjo pot proti Šentrupertu.
Don Bosko nas je že v času priprave zelo povezal. V teh urah srečanja z njim pa nas je povabil naj korajžno stopimo na pot svetosti. Dominik Savio je bil don Boskov gojenec v Oratoriju v Valdoccu in je tam ostal vse do konca življenja. Bil je vsem zgled ljubezni do Boga in do bližnjega. Z don Boskovo pomočjo je postal svetnik in je danes zavetnik mladih. To nas je še bolj prepričalo, da je pot salezijanske karizme, res pot svetosti za vse, ki se navdihujemo pri zgledu sv. Janeza Boska. Tudi mi, mladi, vzgojitelji smo lahko danes blago, ki ga oblikuje don Boskova roka in priprošnja.
s. Martina Golavšek
foto: Patricija Belak
Naslednja postaja na poti romanja: Šentrupert
Morda vas zanima tudi