V korak z mladimi.

Salezijanci se pripravljajo na inšpektorialni in vrhovni zbor salezijanske družbe

Prihodnji dve leti bosta za salezijansko družbo in salezijansko družino pri nas in po svetu temeljnega pomena, saj bodo obhajali tako inšpektorialni kot vrhovni zbor, na katerih bodo začrtali smernice za prihodnje karizmatično in vzgojno pastoralno poslanstvo.

Salezijanski inšpektor Marko Košnik je že sklical 27. inšpektorialni zbor inšpektorije sv. Cirila in Metoda v Ljubljani ter za voditelja imenoval salezijanca Gašperja Otrina. Inšpektorialni zbor bo potekal od 2. do 6. aprila 2024 v Veržeju. V skladu z 29. vrhovnim zborom, ki bo potekal od 16. februarja do 12. aprila 2025 v Valdoccu, se bo tudi inšpektorialni zbor osredotočil na tri tematska jedra:

  1. Animacija in skrb za pristno življenje vsakega salezijanca
  2. Salezijanci, salezijanska družina In laiki skupaj z in za mlade
  3. Preveritev in prenova vodenja Družbe na vseh ravneh

Inšpektorialni zbor bo namenjen tudi preveritvi stanja inšpektorije, njenih ciljev in smernic. Posebna pozornost bo namenjena korakom prenove (prestrukturiranja) inšpektorije na ravni poslanstva, skupnosti in ustanov. Eden od ciljev bo izvolitev delegata za 29. vrhovni zbor.

Potem ko je vrhovni predstojnik kardinal Ángel Fernández Artime napovedal 29. vrhovni zbor salezijanske družbe, so predstavili logotip iz različnih grafičnih elementov, ki skupaj izražajo temo vrhovnega zbora: »VNETI ZA JEZUSA KRISTUSA, PREDANI MLADIM. Za zvesto in preroško življenje našega salezijanskega poklica«.

Znana je tema 29. vrhovnega zbora salezijanske družbe

Morda vas zanima tudi