V korak z mladimi.

»Zahvaljujoč temu posebnemu klicu čutimo vitalnost naše Družbe«

154. salezijanska misijonska odprava

23. septembra 2024 popoldne se je vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime v Turinu srečal z don Boskovimi salezijanci misijonarji in misijonarkami sestrami hčera Marije Pomočnice, ki letos sestavljajo 154. misijonsko odpravo. Naslednji dan je vrhovni predstojnik v baziliki Marije Pomočnice daroval evharistično slavje, med katerim je 24 odhajajočim salezijancem izročil misijonski križ. Vrhovna mati s. Chiara Cazzuola, FMA, pa je izročila misijonski križ 13 odhajajočim FMA.

Bratsko srečanje na predvečer izročitve misijonskih križev je z govorom začel vrhovni predstojnik, ki je misijonarje povabil, naj ne pozabijo, da so oni Božji dar, ki ga je treba hraniti. Kot misijonarji morajo biti predvsem priče evangelija. Sledil je trenutek dialoga, v katerem je don Boskov 10. naslednik odgovarjal na vprašanja in razmišljanja misijonarjev.

»Na misijonski poziv vrhovnega predstojnika z dne 18. decembra 2022 se je odzvalo 43 sobratov in predstavilo svojo misijonsko pripravljenost. Po procesu razločevanja, ki je vključeval kandidate, njihove inšpektorje in ravnatelje, je bilo 24 sobratov sprejetih v 154. misijonsko odpravo,« je v predstavitvi kandidatov navedel Alfred Maravilla, vrhovni svetovalec za misijone.

»Danes se dogaja enako, kot je storil don Bosko 11. novembra 1875. Misijonski poklic je za nekatere poseben klic znotraj našega skupnega salezijanskega poklica. Zahvaljujoč temu posebnemu klicu čutimo vitalnost našee družbe,« je v homiliji poudaril vrhovni predstojnik.

Slovesnosti so se iz slovenske salezijanske inšpektorije udeležili inšpektor Marko Košnik, njegov vikar Peter Končan ter mlada misijonarja Cyprian in Vinko, ki so na misijonsko pot pospremili mladega salezijanskega misijonarja Shivraja Bhuriyo iz Indije, ki prihaja v našo inšpektorijo.

Morda vas zanima tudi