V korak z mladimi.

Združenje Marije Pomočnice (ZMP) pri sv. Janezu Bosku v Mariboru

Do sedaj je v mariborski skupini ZMP naredilo obljubo 37 članov: prvih pet 25. maja 2004, zadnji štirje na praznik Brezmadežnega spočetja 2023. Vsakega novega člana smo veseli; dokler življenje rodi, je živo, ima prihodnost, ko tega ni, gre počasi proti koncu.

ZMP je ustanovil sv. Janez Bosko leta 1869 (takrat kot bratovščino) leto dni po posvetitvi bazilike Marije Pomočnice v Turinu. Stavba je bila snovni spomenik njegove ljubezni do Marije Pomočnice. Bil je prepričan, da je vsaka opeka v tej veličastni baziliki poseben čudež Marije Pomočnice. Zato je Mariji »postavil« tudi živ spomenik, Združenje Marije Pomočnice, ki naj bi bilo nosilka njenega češčenja za vso salezijansko družino, ki danes šteje že petintrideset skupin po vsem salezijanskem svetu v več kot sto državah.

Želeti je, da bi vsaka salezijanska ustanova imela tudi ZMP, saj je vsaka ustanova, župnija, zavod, šola, SMC … čudež Marijine dobrote in ljubezni.

Pri sv. Janezu Bosku smo veseli novih članov. Tokrat smo tudi obljubili, da bomo 20-letnico ZMP v Mariboru 2024 slovesno proslavili kot župnijski praznik na praznik Marije Pomočnice 24. maja. Obljube novih članov bi bilo najlepše voščilo in darilo Mariji Pomočnici za njen praznik. Vsak dober kristjan je povabljen, da postane član ZMP, saj je to preprosto oblika praktičnega krščanstva, ki ga živimo v svetu.

Z don Boskom smo prepričani: »Marija je storila vse!« Za  več informacij povprašajte v najbližji salezijanski ustanovi.

Tone Ciglar SDB

Morda vas zanima tudi